Vrijwilligers

 

Wat is Eventing Zeeland?

Eventing Zeeland is een uniek, jaarlijks paardensportevenement in Zeeland. Dit jaar vindt Eventing Zeeland plaats op 27 en 28 juli a.s. op de terreinen van Manege ‘De Eendracht’ te Vrouwenpolder.

De deelnemers, uit binnen- en buitenland, kunnen meedoen vanaf de klasse BB (beginnende ruiters) tot de hoogste landelijke klasse Z (zwaar). Tijdens deze samengestelde wedstrijd (eventing) rijden de combinaties eerst een dressuurproef, vervolgens een springparcours en komen vervolgens aan de start in de cross-country. De resultaten van deze onderdelen bepalen samen de uiteindelijke score in de wedstrijd.

De cross is het meest avontuurlijke onderdeel van deze veelzijdige discipline. En levert ongetwijfeld spectaculaire, boeiende en afwisselende sport. De cross gaat door de weilanden en bossage van Manege ‘De Eendracht’, waarbij natuurlijke hindernissen overwonnen moeten worden. Natuurlijke hindernissen zijn bijvoorbeeld de waterbak-combinatie, een weidehek, de brug, een sloot.

De cross wordt op tijd verreden. Te langzaam rijden levert strafpunten op, maar ook te snel rijden wordt bestraft. In de klasse B (beginners) wordt er ook op rijstijl beoordeeld. Bij de cross is het dragen van een veiligheidshelm en bodyprotector verplicht.

Voor en na de cross vindt er een veterinaire controle plaats.

 

Wat zoekt Eventing Zeeland?

Dit evenement kan enkel slagen door de hulp van vele vrijwilligers. Per wedstrijddag hebben we zo’n 125 vrijwilligers nodig. Hierbij kan gedacht worden aan hindernisjury’s, schrijvers, ringmeesters, cateraars, hostessen, ophalers resultaten, parkeerwachten, route-begeleiders, enz.

Vele handen maken licht werk!

 

Wat biedt Eventing Zeeland?

Vanaf het hoofdterrein kunt u veel van de sport volgen. Op dit hoofdterrein is een sfeervol terras aanwezig en zijn kraampjes opgesteld met diverse (etens)waren.  De kinderen worden vermaakt met allerlei activiteiten.

Als vrijwilliger maak je onderdeel uit van een hecht team, waarbij kennis, kunde, veiligheid en gezellige sfeer hoog in het vaandel staan. Vrijwilligers wordt juiste instructie vooraf geboden. Een goed gevuld lunchpakket, met voldoende catering tussendoor, maakt onderdeel uit van de dag. Verder hebben we het idee om de eerste wedstrijddag (zaterdag) af te sluiten met een feestelijke maaltijd.

We zullen de deelnemers, vrijwilligers en bezoekers verrassen met het goeds wat Zeeland, op paardensportgebied, te bieden heeft.

 

Helpt u ons?

Mocht u geïnteresseerd zijn en ons willen helpen dit evenement te doen slagen, dan graag een bericht met uw naam en eventuele voorkeuren (voor dag en functie) naar: vrijwilliger@eventingzeeland.nl. Meer informatie kunt u ook opvragen via genoemd e-mailadres.

Namens de organisatie ‘Stichting Promoting SGW ZuidWest’ alvast hartelijk dank!